Ben Senim Sen Bensin Kadınlar Mücadeleye

 

8 Mart Bakırköy Mitingi

Her 8 Mart’ta olduğu gibi, bu yıl da sokaklarda, meydanlardaydık.

“Ben Senim Sen Bensin” diyerek çağrısını yaptığımız 8 Mart’ta bu yıl, içerisinde yer aldığımız İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun “Savaşa, OHAL’e, Cinsiyetçiliğe Karşı Bedenimiz, Emeğimiz, Özgürlüğümüz İçin Direniyoruz” şiarıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği mitinge Anarşist Kadınlar olarak katıldık.

“Ben Senim Sen Bensin, Kadınlar Mücadeleye” diyerek bizleri yok etmeye, sindirmeye çalışanlara karşı bütün kadınları kadın kadına dayanışmayla mücadele etmeye çağırdık. Ataerkiye, devlete, şiddete, tecavüze, tacize, homofobiye, tranfobiye isyanımızı haykırdık; isyan koşumuzu yaptık. Bakırköy’deki miting sloganlarla, zılgıtlarla, halaylarla sonlandı.

Öte yandan erkek devlet Ankara’da, Çorlu’da, Amed’de 8 Mart için sokaklara çıkmak isteyen kadınları çeşitli bahanelerle engellemeye çalıştı, gözaltılar yaptı. Fakat yaşanan bütün baskılara rağmen biz kadınlar öfkemizi isyan eyledik, her yerde sokakları, meydanları doldurduk.

 

 

 

 

 

 

8 Mart Gece Yürüyüşü

8 Mart Gece Yürüyüşü’nde İstiklal Caddesi’ni on binlerce kadın olarak doldurdu. Saat 19.30’da başlayıp Fransız Kültür Merkezi önünden Tünel’e kadar gerçekleştirdiğimiz yürüyüş sırasında “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” , “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar sokağa özgürleşmeye” gibi birçok sloganla erkek egemenliğine isyanımızı haykırdık.

Tünel’de basın açıklamasının okunmasının ardından sloganlarla, zılgıtlarla eylem sonlandırıldı.