Tarsus Haspishanesi’nde İlaçları Verilmeyen Halime Gülsu, Yaşamını Yitirdi

Sistemik Lupus Eritema (SLE) hastası Halime Gülsu, 67 gün tutuklu kaldığı Mersin Tarsus 3 No’lu Kadın Kapalı Hapishanesi’nde yaşamını yitirdi. İlaçları verilmeyen Gülsu, iki defa komaya girdiği ve dili boğazına kaçmasına rağmen yoğun bakıma kaldırılmadığı için hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Gülsu’nun ağabeyi Zübeyir Gülsu @zgulsu twitter hesabı üzerinden kardeşiyle ilgili bilgiler paylaştı. ” Babam 2.5 sene önce vefat etti,şimdide gözümüzün nuru biricik kızkardeşimiz devlet tarafından hiçbir suçu olmadığı halde cezaevine konuldu ve bilinçli birşekilde ölmesine göz yumuldu.elimiz kolumuz bağlı yurtdışındayız cenazesine gidemiyoruz,annemin hala haberi yok.içimiz yanıyor ”

Gülsu’nun İngilizce öğretmeni olduğunu ve Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığını ifade eden ağabey Gülsu, “Sistemik lupus eritematozus (bir çok organı etkileyebilen bir tür otoimmün bozukluğu) hastası olan Halime Gülsu’ya 15 gün gözaltında tutulduğu süre boyunca raporlu ilaçları verilmemiş. Tutuklanıp Tarsus 3 No’lu Kadın Kapalı Hapishanesi’ne gönderildiğinde ise doktor raporu, hapishane yönetimi tarafından kaybedilmiş . Raporları olmadığı için cezaevinde ilaçlarının verilmediğini ve 25 Nisan’da Mersin Şehir Hastanesi romotoloji bölümüne sevk edilmesinin ardından aynı gün tekrar cezaevine gönderildiğini söyleyen ağabey Gülsu, o günden itibaren kardeşinin iki kez komaya girdiğini belirtti. Tüm mercilere yapılan başvurulara rağmen cevap verilmediğini aktaran ağabey Gülsu, kardeşinin ise dün gece yaşamını yitirdiğini belirtti.