Gümrük Kuralları Gereğince Dikilen Ağaç Karantinaya Alındı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Fransa’dan ABD’ye hediye olarak götürdüğü ağaç, Beyaz Saray’ın bahçesinden söküldü. Ağaç karantinaya alındı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un geçen haftaki Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump’a hediye ettiği ve iki liderin eşleriyle birlikte Beyaz Saray’ın bahçesine diktiği ağaç kaldırıldı. Ağacın karantinaya alındığı açıklandı.

Macron, söz konusu meşe ağacını, 2 bin Amerikan askerinin Fransa’nın kuzeyinde 1. Dünya Savası sırasında öldüğü ormanlık alandan, iki ülkenin dostluğunun simgesi olarak götürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Twitter hesabından da, “100 yıl önce, Amerikan askerleri Fransa’da, Belleau’da, bizim özgürlüğümüzü savunmak için savaşmıştı. Bu meşe ağacı (benim hediyem) Beyaz Saray’da bizi bağlayan bağın bir hatırlatması olacak” mesajını paylaşmıştı.

Macron ile Trump ağacı eşlerinin de katıldığı bir törende altın kürek kullanarak dikerken, sosyal medyada Macron’un çevre politikaları ve Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi nedeniyle Trump’ı hacklediği yorumları yapılmıştı.

Şimdi o ağaç yerinden söküldü ve karantinaya alındı. Ağacın yerinde sarı bir iz kalırken, ABD’nin  gümrük kuralları doğrultusunda, çeşitli hastalıklar ve haşere saldırılarına karşı belli bir süre inceleneceği açıklandı.

(Duvar)