El-Bab Halkı TSK ve ÖSO Çetelerinin Kenti Terketmesi İçin Eylemde

El-Bab halkı TSK ve ÖSO çetelerinin kenti terketmesi için eylemde
El-Bab halkı TSK ve ÖSO çetelerinin kenti terk etmesi için 3 gündür eylem yapıyor. Zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu en az 6 sivilin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

El-Bab halkı TC’nin desteklediği ÖSO çetelerinin kenti terk etmesi için 3 gündür eylem yapıyor. Zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu en az 6 sivilin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Bablılar, uluslararası güçlere çağrıda bulunarak TSK’nin Suriye’den çıkarılmasını talep etti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Erdoğan Altan’ın haberine göre; TSK himayesindeki grupların 5 Mayıs’ta El-Bab Hastanesi’ni bastığı ve doktorları darp ettiği ileri sürülürken, Bablıların bu olaya isyan ederek sokağa çıktığı ve “Bab vatanımızdır, Türk askerleri Suriye’den çıksın” sloganı attıkları kaydedildi.

TSK ve bağlı grupların isyana zırhlı araçlarla saldırdığı ve halkın üzerine otomatik silahlar ile ateş edildiği ileri sürüldü. Saldırı sonrası yaşamını yitiren ve yaralananların yanı sıra gözaltına alınanların da olduğu belirtildi. Bablılar, uluslararası toplumdan saldırıları durdurmalarını, TSK’nin Suriye’den çıkarılmasını talep etti. Sokağa çıkan Bablılara 6 Mayıs’ta da aynı yöntemle müdahalede bulunulduğu ve 6 Bablının yaşamını yitirdiği, 10’larcasının da yaraladığı belirtildi.

Askerlerin yaralıların tedavi için kent dışına çıkarılmasına izin vermediği belirtilirken, kentteki isyanın devam ettiği kaydedildi.