Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özür’ açıklamasına tepki gösterdikten sonra hedef haline getirilen Barış Atay bu sabah 06:00 civarından evinden gözaltına alındı.

Oyuncu için sosyal medya’da #BarışAtayYalnızDeğildir etiketi ile destek kampayası başlatılarak Barış Atay’ın serbes bırakılması istendi.

Ahmet Hakan Dün Barış Atay’ı Hedef Göstermişti

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan dün bir köşe yazısı yazmış ve Atay’ın “haddinin bildirilmesi gerektiğini” savunmuştu.
İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye çağrı yapan Ahmet Hakan, “Sayın Muharrem İnce! Sayın Meral Akşener! Lütfen bu adama haddini bildiriniz! Sakın bana… “Yahu bu adamın ne kıymeti var ki? Ne diye bu adamın sözlerini önümüze getiriyorsun ki? Bu adamı mı muhatap alacağız ki” falan demeyin. Şunu unutmayın: Bu adam, bir zihniyeti temsil ediyor! Bu zamana kadar yakındığımız ne varsa, illallah ettiğimiz ne varsa, “bitsin” dediğimiz ne varsa… Rövanş peşinde koşanların, kavga isteyenlerin, huzursuzluk ve kargaşa rüyaları görenlerin bir temsilcisi! Adamın şahıs olarak hiçbir önemi tabii ki yok. Ama onun şahsında bu ilkel zihniyete haddini bildirmek şart!” ifadelerini kullanmıştı.

Atay ise Ahmet Hakan’a verdiği yanıtta “Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” demişti.

Fotoğraf: Arşiv’den (Barış Atay daha önce Redhack operasyonu kapsamında gözaltına alınmış sonrasında serbest bırakılmıştı)