Oscar’lı Yönetmen Luc Besson Hakkında Tecavüz Soruşturması

Leon ve Beşinci Güç filmlerinin yönetmeni Luc Besson’un adı tecavüz olayına karıştı. Hollywood’da ardı ardına ortaya çıkan/çıkarılan taciz ve tecavüz skandalları etkisini sürdürürken, bir olay da Cannes film festivalinin gerçekleştiği Fransa’dan geldi. İsmi henüz açıklanmayan bir kadın oyuncu, Luc Besson hakkında tecavüz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Fransız medyası, Holywood tecavüz iddialarıyla çalkalanırken, Fransız sinema dünyasının sessiz kalmasını eleştirmiş, Fransız oyuncuların da sessizliğini kırması çağrısında bulunmuştu.

Perşembe gecesi Bristol Hotel’de Besson ile randevulaştığını anlatan genç oyuncu, birlikte çay içtikten sonra bayıldığını, uyandığında ise kendisini otel odasında bulduğunu anlattı. Kendine geldiğinde, Besson tarafından tecavüze uğradığını ve yalnız bırakıldığını anlayan oyuncu, otel odasında bir miktar para da bulunca polise gittiğini dile getirdi.

Besson, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki kadın oyuncunun söylediklerini ‘hayal ürünü’ olarak tanımladı.