Bornova Belediyesi Geri Adım Attı Direniş Kazandı

İzmir’de Bornova Belediyesi tarafından “güvenlik soruşturması” bahane edilerek işten çıkarılan ve açlık grevi ile direnişe geçen Ahmet Işıkoğlu direnişinin 16. gününde direnişinin geri adım artırdığını duyurdu

1 Nisan günü işten çıkarılan Ahmet Işıkoğlu 8 Mayıs günü açlık grevine  başlayarak iş yeri önünde eyleme geçmişti. Dün de ışıkoğlu ile ilgili sosyal medya kampanyası yapılmış direnişi sosyal medyada da duyurulmuştu. Işıkoğlu Twitter’da belediyeyle anlaşmaya varıldığını bugün öğleden sonra Bornova belediyesiyle yapacakları protokolden sonra iş hakkını kazanmış olacağını açıkladı. Böylece direniş zaferle sonuçlanmış oldu.

Işıkoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sevgili dostlar ; işçi sınıfı tarihin de sayısız örnekle bildiğimiz direnişin zaferle sonuçlanacağı gerçeği Bornova pratiğin de bir kez daha kendini doğruladı. Bugün öğleden sonra Bornova belediyesiyle yapacağımız protokolden sonra iş hakkımı kazanmış olucam. Protokol imzalanana dek direniş alanın da grevde olucam. Direniş boyunca dayanışmayı eksiltmeyen tüm sınıf kardeşlerime şükranları mı sunuyorum. Yaşasın işçi sınıfının birlik ve dayanışması.! Yaşasın direniş.!”