Oyuncu Ian McKellen Eşcinsellerin ve Azınlıkların Hollywood’taki Temsilinden Bahsetti

Ian McKellen, verdiği bir röportaj sırasında The Hobbit’in çekimlerinde yeşil ekrandan ötürü ‘acınası’ bir halde olduğundan bahsederken başta eşcinsel erkekler olmak üzere azınlıkların Hollywood’taki temsilinden bahsetti.

Uzun yıllar boyunca tiyatro ve sinema oyunculuğu yapan oyuncu Ian McKellen’ın mesleki ve özel hayatı bu yıl McKellen: Playing the Part belgeselinde konuşulacak.

Belgeselin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde bir ropörtaj veren  oyuncu, belgeselin The Hobbit’in çekimlerinde yeşil ekran kullanımından dolayı yaşadığı zorlukları içeren kısmıyla ilgili olarak şunları söylemiş: Çekimler sırasında acınası durumdaydım. Yanlış hatırlıyor olabilirim fakat The Lord of the Rings’in çekimlerinde yeşil ekran olduğunu hiç hatırlamıyorum. Eğer Gandalf dağın tepesindeyse ben de orada olurdum. Teknoloji biz The Lord of the Rings’i çekerken gelişti.

“Hollywood’un Yarısı Gay Olmasına Rağmen Onların Sektördeki Varlığı Sadece 20 Yıldır Kabul Görüyor.”

Ian McKellen, halihazırda gay olduğu bilinen Hogwarts profesörü Dumbledore’un Grindelward ile olan ilişkisinin, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald  filminde açıkça gösterilmeyecek olmasıyla ilgili olarak ise şunları dile getirmiş: Yazık olmuş. Ancak bu gibi durumlar için kimse Hollywood’a bakmıyor, değil mi? Onlar siyahi insanların Dünya’daki varlığını yeni keşfetti. Tarih boyunca olabilecek her türlü yolla kadınlara kötü davrandılar ve gay erkeklerin varlığını reddettiler. Hollywood’un yarısının gay olmasına rağmen, sektörde gay insanların olduğunun kabul edilmesinin başlangıç noktası sanırım Gods and Monsters idi.

Kaynak: Filmloverss