Bu Polemikte İki Taraf da Haklı!

Devlet iktidarına, farklı pozisyonlarda yakınlaşmış olan “sahibinin sesi” iki medya kalemşörü, “her durumda haklı oldukları” bir polemik yaşıyor. Polemiğin taraflarından Ahmet Hakan,  1 Haziran 2018 tarihli ‘Gazeteciliğin geldiği son nokta’ başlıklı yazısında, Nagehan Alçı’yı, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi konuk ettiği TV  programını kast ederek eleştirmiş, ‘Eskiden…Siyasetçiler madara olurdu. Bugün… Gazeteciler madara oluyor.’ ifadelerini kullanmıştı.

Nagehan Alçı’dan ise, Ahmet Hakan’a yanıt gecikmedi. Alçı, yazısında “Omurgasız, kötücül, ihbarcı” nitelemelerini kullandığı Ahmet Hakan’a “…HDP’li Barış Atay’ı sırf kişisel nedenlerden gözaltına aldırtmak için kasten ihbarcılık yazısı yazıyor ve amacına ulaşıp Atay’ı yaka paça içeri attırınca da yalandan “Ben böyle istemiyordum” minvalinde şeyler söylüyor…” şeklindeki sözleriyle yüklendi.

Alçı’nın yazısını bitirirken Ahmet Hakan’a yönelik olarak kullandığı “…basın tarihi çok sayıda kötü insan görmüştür ama bu derecesinin daha önce geldiğini sanmıyorum.” şeklindeki sözleri ise, iki gün önce yaşanan Nasuhi Güngör olayı hatırlandığında, iktidarın medya propagandistleri için “kötülük derecesinin” sınırının olmadığını düşündürttü.