85 Yaşındaki Pakize Hazar’ı Ezen Uzman Çavuş Serbest

Diyarbakır’da trafiğe kapalı yolda yürüyen 85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen zırhlı askeri aracın sürücüsü uzman çavuşa, 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ise cezayı erteledi.

Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan asker katılmadı.

Askeri aracın olay günü hem kaldırıma hem de yola park ettiği için annesi Pakize Hazar’ın aracın çevresinden dolanmak zorunda kaldığını söyleyen Hazar, “Sanığın kastının olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ailenin Avukatı,  “Sanığın askeri aracı park ettiği yer, 2 yıldan uzun zamandır trafiğe kapalı. Yani olay günü de trafiğe kapalı olmasına rağmen sanık zırhlı araç ile oraya girmiştir. Sanık çok büyük bir zırhlı araç kullanmaktadır. Hem araca binmeden önce hem de araca bindikten sonra çevreyi kontrol etmelidir. Sanığın bu olayda kusuru çok ağırdır. Müvekkilinin babası hayat arkadaşını kaybetmiştir. Bu nedenle çok mağdur durumdadır” dedi ve tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

‘Geleceği üzerindeki olası etkiler’ sebebiyle cezaya indirim

Kararını açıklayan mahkeme, uzman çavuşun  “taksirle ölüme neden olma” suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hapis cezasının sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri indirim sebebi sayarak hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi.Bu hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar veren hakim, sanığın 5 yıl içinde herhangi bir suç işlememesi durumunda geriye bırakılan hükmün düşmesine karar verdi.

Hazar ailesi, karara karşı Nöbetçi Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edecek.