Alaattin Çakıcı Tehdit Etti, Karar Yazarları Gazeteden Ayrıldı

Halen hapiste olan faşist çete lideri Alaattin Çakıcı “Cumhur İttifakı”na karşı yazılar kaleme aldıkları iddiasıyla, AKP iktidarına “mesafeli bir yakınlık içindeki” Karar Gazetesi’nin bazı yazarlarını tehdit etti. Çakıcı adına kullanıldığı belirtilen bir sosyal medya hesabından ilk olarak,  “…24 Haziran seçimlerinde şer ittifakını destekleyen KARAR gazetesi sahibi Mehmet Aydın başta olmak üzere; İbrahim Kiras, Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı, Ali Bayramoğlu. Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerime ‘abi vur de vuralım öl de ölelim’ diyenlere kim beni seviyorsa çağrımdır. Yerine getirilsin…” şeklinde bir tehdit paylaşımında bulunuldu. Aynı mesajda, yine Karar Gazetesi yazarı olan Elif Çakır’a ise, “kadın olması nedeniyle(!)” dokunulmaması çağrısı yapıldı. 

Bu mesajdan bir süre sonra ise, Çakıcı’nın avukatı  Can Sevinç tarafından şu açıklama yapıldı:

“…Buradan sevenlerine göndermiş olduğu mesaj üç(3) ay için iptal edilmiştir. Çünkü orada müvekkilimin rahmetli annesi ile ilgili sözü vardır. Aynı hatayı yapmazlarsa bu karar dondurulur. Bundan sonra hiçbir seveni lütfen kimseye hakaret etmesin. Cumhur İttifakının başı olan şu anki devlet başkanımıza ve asrın son Türkmen Beyi’ne hata yapmadıkları sürece hiçbir arkadaşının Karar Gazetesi sahibi ve yazarları ile üç(3) ay sorunu yoktur. Üç ay hata yapmazlarsa süresiz olarak bu çağrı dondurulacaktır…”

Çakıcı, ardından Basın Danışmanı Ferhat Aydoğan Aracılığı ile yaptığı son paylaşımda ise, eski bordo bereli ve özel savaş uzmanı Mete Yarar başta olmak üzere, Akif Beki, Hakan Albayrak’ın da aralarında olduğu Karar Gazetesi yazarlarına tehdit ve hakaretlerini cinsiyetçi ve ırkçı  bir üslupla sürdürdü.

Bu gelişmelerin ardından, çete lideri Çakıcı’nın hedefindeki Karar Gazetesi yazarlarından  Elif Çakır, gazetedeki yazılarına ara verdiğini belirtti. Ara verme kararının Çakıcı’nın açıklamalarıyla ilgisi olmadığını iddia eden Çakır, bu kararı daha önce verdiğini söyledi.  Etyen Mahçupyan da, gazete yönetimi tarafından yazılarına son verilme gibi bir durumun olmadığını belirterek “Önümüzdeki dönemi nasıl geçiririz, diye oturduk düşündük. Karşılıklı olarak aldığımız karar, bir süre gazetede yazmamak oldu” dedi.

Alaattin Çakıcı, 24 Haziran Seçimleri sonrası ise bu kez hedefine Erdoğan’ı koyduğu ve içinde “…Devletin sahibi sen değilsin, devletin mihenk taşı ülkücüler ve devletine gönülden bağlı her etnik mozaikten olanlardır. Unutma! Sen yolcusun, Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri, her etnik mozaiğe mensup vatan sevdalıları da hancılardır!..” şeklinde ifadeler bulunan bir mektup yazmıştı.