Real ve Makro/Uyum Market İşçilerinin Direnişi Sürüyor

Real ve Makro/Uyum Market işçilerinin direnişi sürüyor. İşçiler bugün (18 Temmuz) Esenyurt Akbatı AVM’de Migros, City Center AVM’de Media Markt ve Migros mağazaları önlerinde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Makro/Uyum Market işçileri direniş kararlılıklarını dile getirerek kıdem tazminatlarını gasp ettirmeyeceklerini vurguladılar. Migros’un tüm mağazalarını eylem alanına çevireceklerini ifade ettiler.

Akbatı AVM Migros önünde yapılan eylemden sonra Esenyurt’ta bulanan City Center AVM’ye geçildi. Burada önce Media Markt önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Basın açıklamasını yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Metro’nun işçilerin haklarından yasal olarak da, Yargıtay kararlarınca da, Profesör Fevzi Şahlanan’nın raporuna göre de sorumludur. Metro sorumluluğunu yerine getirmekten kaçamaz” dedi. Real Market işçilerinin haklarının gasp edilmesinde sarı Tez Koop-İş sendikasının da sorumluğunun olduğunu ifade etti.

Real Market İşçileri adına söz alan işçiler, 11 aydır direnişte olduklarını, direniş 11 ay daha sürse dahi vazgeçmeyeceklerini, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirttiler. Metro ve Media Markt mağazalarından alışveriş yapmama çağrısı yaptılar.

Ardından City Center AVM’de bulunan Migros önüne gidildi ve Uyum market işçileri mağaza önünde konuşmalar yaptı. Yapılan konuşmaların ardında kısa bir oturma eylemi yapılarak eyleme son verildi.