Deniz Naki Irkçılık Konusunda Mesut Özil’e Tepki Gösterdi


Eski Amedspor oyuncusu Deniz Naki, Almanya Milli Takımı’nı ırkçılık nedeniyle bıraktığını açıklayan Mesut Özil’e samimiyetsiz olduğu için tepki gösterdi. Naki, Özil’e “Türkiye’de bana ve benim gibi Kürt futbolculara yapılan ırkçı ve faşist saldırılara neden sessiz kaldın?” diye sordu.

Türkiye’de ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı gerekçe gösterilerek futboldan ömür boyu men edilen Amedspor’un eski oyuncusu Deniz Naki: “Ben insanlar ölmesin diye bir çok kez barışçıl bir duruş sergiledim. Toplumsal olaylara karşı duyarsız kalmadım. Defalarca faşistler tarafından tehdit edildim. Hatta Almanya’da silahlı saldırıya uğradım.” diyen Naki, “Bunlara rağmen barışa olan umudumu kaybetmedim.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de bana ve benim gibi Kürt oyunculara yapılan ırkçı ve faşist saldırılara neden sessiz kaldın? Almanya Futbol Federasyonu’nun (DFB) açıklamasını yanlış bulduğunu söylüyorsun. TFF’nin hakkımda aldığı kararı da ırkçı buluyor musun? Seni yerli ve milli görenler beni niye terörist gördüler? Senin Türklüğünü destekleyenler benim Kürtlüğümü neden kabul etmediler?” dedi. Sözlerine “Faşizm bir hastalıktır. Dün bana, bugün sana, yarın başkasına saldırır.” diyerek son verdi.