10 Ekim Katliamı Karar Duruşması İçin Çağrı Yapıldı

10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili görülen davanın 31 Temmuz- 2 Ağustos arasında gerçekleştirilecek duruşmasının karar duruşması olacağı düşünülüyor.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, duruşma için çağrı yaptı;

“10 Ekim Ankara Katliamı Davasına Çağrımızdır:

10 Ekim 2015 “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi, Barış Emek ve Demokrasi” mitinginde IŞİD terörü ile 103 canın hayatını kaybettiği, 450 den fazla insanın yaralandığı katliama ilişkin davanın SON TUR VE KARAR DURUŞMALARI 31 Temmuz/1-2 Ağustos 2018 tarihlerinde Sincan. Cezaevi Kampüsündeki büyük salonda görülecektir. Sözümüz var, unutturmayacağız. Sözümüz var, Katliamın bütün sorumluları hesap verene kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne pahasına olursa olsun gerçekleri açığa çıkaracak ve adalete ulaşacağız. Müdahil olduğumuz bu davada tüm halkları davayı birlikte takip etmeye davet ediyoruz.”
10 EKİM BARIŞ VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Tarih : 31 Temmuz/1-2 Ağustos
2018
Saat : 09:30
Yer : Ankara /Sincan Yenikent
SİNCAN CEZAEVİ KAMPÜSÜ Büyük Salonq

Bugüne kadar görülen duruşmalar, Sıhhıye’de bulunan Ankara Adliyesi’nde gerçekleştiriliyordu. Ancak karar duruşması olacağı düşünülen duruşma, “güvenlik” gerekçesiyle merkez dışındaki Sincan Hapishanesi Mahkeme Salonu’nda görülecek.

Duruşmanın adeta kaçırılırcasına Sincan’a taşınmasına dair 10 Ekim Davası Avukatları Komisyonu ise 19 Temmuz’da  bir açıklama yayınlamıştı.

Basına ve Kamuoyuna

10 Ekim Ankara Katliamı Davasının 13.06.2018 tarihli duruşmasında, 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve karar duruşması olması beklenen duruşmaların Sincan Cezaevi Kampüsü Mahkeme Salonunda gerçekleştirilmesine karar verilmişti.

Ara kararın gerekçesi “Duruşmaların müşteki ve katılan sayısının çokluğu, tutuklu sanıklar, sanıklar müdafileri ve katılanlar vekillerinin sayısı nazara alındığında adliyedeki duruşma salonunun güvenlik açısından yetersiz kaldığı, sağlıklı bir şekilde duruşmaların yapılamadığı anlaşıldığından” olarak gösterilmişti.
Oysa 10 Ekim Katliamı yargılamasının 10 Ağustos 2016 tarihinde görülen 1.celsesinden bu yana 23 ay ve 50 celse duruşma sürecinde dava Sıhhiye Adliyesinde güvenlik içerisinde sürdürülmüş, 19 tutuklu sanığın ve yüzlerce maktul ailesinin, yaralının katılımına karşın duruşmanın yapılmamasına sebep olacak hiçbir güvenlik sorunu yaşanmamıştı.

Davayı Ankara Merkezinden Sincan Cezaevi Kampüsüne kaçırma kararına karşı öncelikle 4. Ağır Ceza Mahkemesinin ara kararından dönmesini, ara kararından dönmez ize itirazımızı incelemek üzere Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine göndermesini talep ettik.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 29.06.2018 tarihli kararıyla, ara kararında ısrar etmiş, itirazımızı incelemek üzere Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermiştir. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi de 16.07.2018 tarihli kararıyla, gerekçe göstermeden, itirazımızın reddine kesin olarak karar vermiştir.
10 Ekim Katliamı davasının, fiili ve hukuksal hiçbir dayanağı olmadan Sincan Cezaevi Kampüsüne kaçırılması kararı ve 31 Temmız-2Ağustos tarihli duruşmaların Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma salonunda yapılacağı böylece kesinleşmiştir.

Daha önce de ilan ettiğimiz üzere, adalet mücadelemiz dava nereye kaçırılırsa kaçırılsın büyüyerek devam edecektir. 19.07.2018

10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu