Yaşam Savunucusu İşletme Sahibi Tarafından Hakarete Uğradı

Çamburnu Tabiat Parkı'nın turizm tesisi adı altında talan edilmesini eleştiren yaşam savunucusu, işletme sahibi tarafından hakarete uğradı.Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği üyesi Gökçe Erhan, parkın bulunduğu durumu işletme sahibine uygun bir dille anlattığı halde hakarete uğradığını belirtti. Olaydan sonra Milli Parklar Şube Müdürü ile de konuştuğunu ancak kendisine geri dönüş yapılmadığını söyledi.DİKKAT !!! ÇAMBURNU TABİAT PARKINDA BİR REZALET DUYURUSU!!!Bugün Çamburnu sahiline, sergimde yer alacak son resmim için çekim yapmaya gittim.Sahilden ormanımıza doğru videodaki gibi ilerledim.Son görüntüde Çamburnu Dinlenme Tesisleri ve ormanımızı ,eski mesire yerimizi, lüks bungalovlar inşa ederek turizm alanına çeviren, adının YUSUF ALİ HANCI olduğunu öğrendiğim şahıs görünüyor.Kameramı kapayıp yanlarına gittim ve tesis içinde dolaşıp dolaşamayacağımı sordum.:-İnşaat 20 gün sonra sona erdiğinde gel, dedi.Ona nereli olduğunu, kim olduğunu ve tesis hakkında birkaç soru sordum.Tesisin sahibi olduğunu söyledi.Ona bu tesisle ilgili mutlu olup olmadığını sordum:Çok mutluyum dedi,siz ?-Çok üzgünüm, dedim.Çocukluğum buralarda geçti ve bu tahribatı görmenin beni çok mutsuz ettiğini söyledim.Bungalovlar ve tesis estetik açıdan elbette güzel ,fakat burası Sarıçam'ın denize ulaştığı Türkiye'de ikinci bölge."Olması gereken; onları korumak ,halkın her kesiminden insanın o güzellikle,o doğayla bütünleşip kaynaşacağı bir mekan halinde yaşamasını sağlamaktır" dememle birlikte, bana son derece kaba hareketlerle :"Doğayı s*kerim, s*ktir git buradan" deyip üzerime yürüdü. Defalarca hakaret edip,Sürmene'nin bilmem neresinden gelip beni doğup büyüdüğüm topraklardan, daha fazla para uğruna talan ettiği ormanımızdan kovdu! "Memleketimden beni kovmaya hakkın yok!", dedim."Kız olmasaymışım" bana ne yapacağını bilirmiş. Yaptığının terbiyesizlik olduğunu söyleyerek gittim.BEN ÇAMBURNU İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ KURDUĞUM GÜZEL HAYALLERLE BU YAŞAMA BAĞLANAN BİRİ OLARAK; AYNI ZAMANDA ''ÇAMBURNU DOĞA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ''NİN BAŞKANI OLARAK, TÜM BU HAKARETİN ,BU KEPAZELİĞİN YALNIZCA BANA DEĞİL TÜM HALKIMIZA; TÜM DOĞAMIZA YAPILDIĞINI VARSAYIYOR VE BURADAN HERKESE BİLDİRİYORUM!!! DOĞAMIZ KİMLERİN ELLERİNDE BİR BAKIN, BİR KEZ DAHA BİR BAKIN: '' DOĞAYI S*KERİM'' DİYENLERİN ELLERİNDE!!GÖKÇE ERHAN

Gepostet von Patika Ekoloji Kolektifi am Dienstag, 31. Juli 2018

Çamburnu Tabiat Parkı’nın turizm tesisi adı altında talan edilmesini eleştiren yaşam savunucusu, işletme sahibi tarafından hakarete uğradı.

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği üyesi Gökçe Erhan, parkın bulunduğu durumu işletme sahibine uygun bir dille anlattığı halde hakarete uğradığını belirtti. Olaydan sonra Milli Parklar Şube Müdürü ile de konuştuğunu ancak kendisine geri dönüş yapılmadığını söyledi.

DİKKAT !!! ÇAMBURNU TABİAT PARKINDA BİR REZALET DUYURUSU!!!

 Bugün Çamburnu sahiline, sergimde yer alacak son resmim için çekim yapmaya gittim.Sahilden ormanımıza doğru videodaki gibi ilerledim.Son görüntüde Çamburnu Dinlenme Tesisleri ve ormanımızı ,eski mesire yerimizi, lüks bungalovlar inşa ederek turizm alanına çeviren, adının YUSUF ALİ HANCI olduğunu öğrendiğim şahıs görünüyor.Kameramı kapayıp yanlarına gittim ve tesis içinde dolaşıp dolaşamayacağımı sordum.:

-İnşaat 20 gün sonra sona erdiğinde gel, dedi.
Ona nereli olduğunu, kim olduğunu ve tesis hakkında birkaç soru sordum.Tesisin sahibi olduğunu söyledi.Ona bu tesisle ilgili mutlu olup olmadığını sordum:
Çok mutluyum dedi,siz ?
-Çok üzgünüm, dedim.Çocukluğum buralarda geçti ve bu tahribatı görmenin beni çok mutsuz ettiğini söyledim.Bungalovlar ve tesis estetik açıdan elbette güzel ,fakat burası Sarıçam’ın denize ulaştığı Türkiye’de ikinci bölge.”Olması gereken; onları korumak ,halkın her kesiminden insanın o güzellikle,o doğayla bütünleşip kaynaşacağı bir mekan halinde yaşamasını sağlamaktır” dememle birlikte, bana son derece kaba hareketlerle :
“Doğayı s*kerim, s*ktir git buradan” deyip üzerime yürüdü.

Defalarca hakaret edip,Sürmene’nin bilmem neresinden gelip beni doğup büyüdüğüm topraklardan, daha fazla para uğruna talan ettiği ormanımızdan kovdu!
“Memleketimden beni kovmaya hakkın yok!”, dedim.
“Kız olmasaymışım” bana ne yapacağını bilirmiş. Yaptığının terbiyesizlik olduğunu söyleyerek gittim.

BEN ÇAMBURNU İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ KURDUĞUM GÜZEL HAYALLERLE BU YAŞAMA BAĞLANAN BİRİ OLARAK; AYNI ZAMANDA ”ÇAMBURNU DOĞA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ”NİN BAŞKANI OLARAK, TÜM BU HAKARETİN ,BU KEPAZELİĞİN YALNIZCA BANA DEĞİL TÜM HALKIMIZA; TÜM DOĞAMIZA YAPILDIĞINI VARSAYIYOR VE BURADAN HERKESE BİLDİRİYORUM!!! DOĞAMIZ KİMLERİN ELLERİNDE BİR BAKIN, BİR KEZ DAHA BİR BAKIN:
” DOĞAYI S*KERİM” DİYENLERİN ELLERİNDE!!

GÖKÇE ERHAN

KAYNAK: PATİKA EKOLOJİ KOLEKTİFİ