Eyfel Kulesi İşçileri Grevde

Eyfel Kulesi işçileri, kuleyi işleten şirketin bilet politikalarında yaptığı değişiklikten olumsuz etkilendikleri gerekçesiyle greve gittiler.

Eyfel Kulesi, yeni sistem öncesinde biletlerin yalnızca %20’sini internet üzerinden satışa sunuyordu. Yeni sistemle beraber bu %50’ye yükseldi. Şirket bununla da kalmayıp kuledeki asansörlerin bir kısmını yalnızca internet üzerinden bilet alan turistlerin kullanımına açtı.

Bu durum günlük ziyaretçilerin, kendilerine ayrılan asansörlerin önünde daha fazla sıra beklemesine yol açmaya başladı. Online bilet alanlar için ayrılmış olan asansörler ise günün büyük bir bölümünde neredeyse sıfır çekmekte.

Bekleme sürelerinden turistler kadar çalışanlarda sıkıntı yaşıyor. Daha önce defalarca asansörlerin açılmasını isteyen işçiler, şirketten sürekli olumsuz cevap aldı.

Kule Girişleri Kapatıldı

CGT’ye (Genel Emek Konfederasyonu) bağlı işçiler grev yapacaklarını açıklamıştı. Bugün yerel saatle 16:00’da grev başladı ve kuleye girişler işçiler tarafından kapatıldı. Grevin, Perşembe gün sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Ancak işçiler taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi sürdüreceklerini açıkladı