Ermenistan’da LGBTİ’lere Homofobik Saldırı

Ermenistan’ın Sünik şehrinde, yaklaşık 30 kişi 9 LGBTİ aktivistine linç girişiminde bulundu.

2 Ağustos günü Ermenistan Gökkuşağı İnisiyatifi üyesi Hayk Oprah Hakobyan ve 8 arkadaşı  Hakobyan’ın evinde oturduğu sırada mahallede yaşayan bir kaç kişi eve taş fırlattı. Ertesi gün evin bahçesine gelen iki kişi Hayk ile konuşmak istediklerini söyleyerek evdekilerin dışarı çıkmasını sağladı. Daha sonra, çevrede saklanan 30 kişi bahçeye çıkan 9 kişiye saldırdı.

Aktivistleri tekmeleyen ve yumruklayan homofobik güruh “Homoseksüeller burada yaşayamaz” ve “Siz Türksünüz” gibi ırkçı ve homofobik hakaretlerde de bulundu. Güruhtan elinden kurtularak ana caddeye koşan aktivistler, çevredeki araçlardan yardım istedi ancak güruh arkalarından “Bunlar eşcinsel, aracınıza almayın” diye bağırarak sürücüleri engelledi. Daha sonra bir otobüse binerek kaçmayı başaran Hakobyan  ve arkadaşları hastaneye gitti. Aralarından 2 kişinin durumu ciddi ancak hayati tehlikeleri yok.

Hakobyan’ın aktardıklarına göre saldırganların arasında eski Belediye Başkanı Hakob Arshakyan’da bulunuyordu. Saldırganlarla ilgili soruşturma açıldı.

Hakobyan, bütün baskılara rağmen evini terk etmeyerek saldırganların istediği şeyi elde etmelerini engelleyeceğini açıkladı.