Arjantin Senatosu Kürtaj Hakkını Tanıyan Yasayı Reddetti

Arjantin Senatosu bugün oylanan kürtaj yasasını 31’e 38 oyla reddetti. 

Dün başlayan oturum 15 saat boyunca gece 03:00’a kadar tartışıldı. Anketler tam aksini söylemesine rağmen, 14 haftaya kadar olan gebeliklerde kürtaj hakkını tanıyan yasa reddedildi.

Buenos Aires Meydanı’nın solunda eylem düzenleyen kürtaj destekçileri yeşil rengi benimserken; sağ taraftaki kürtaj karşıtları mavi rengi benimsedi.

Oturum boyunca  kürtajı yasasının geçmesini isteyenler ile istemeyenler Buenos Aires sokaklarında eylem düzenledi. Oylama tamamlandıktan sonra, sonuçlara karşı eylem yapan kürtaj destekçilerine polis saldırısı gerçekleşti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Eğer yasa kabul edilseydi, çok katı kürtaj yasakları olan Latin Amerika ülkeleri arasında kürtajı yasallaştıran en kalabalık ülke Arjantin  olacaktı. Arjantin’de kürtaj sadece tecavüz ve annenin yaşamını tehlikeye atabilecek durumlarda uygulanabiliyor. Latina Amerika’da  sadece Küba ve Uruguay’da kürtaj yasal olarak tanınıyor.

“Kürtaj için Tanrı’ya şükürler olsun.”

Kürtaj destekçisi pek çok kadın, tasarı reddedilmiş olsa dahi mücadelelerinin süreceğini ve er ya da geç kazanacaklarını dile getirdi.