Ryan Air Pilotları Tekrar Greve Gidiyor

Havayolu firması Ryan Air’e bağlı pilotlar tekrar greve gidiyor.

12 Temmuz’da İrlanda’da başlayan ilk grev 24 saat sürdü ve İrlanda- İngiltere arasında gerçekleştirilecek olan 30 uçuş iptal edildi. Firma uçuşların iptal olacağı kesinleşmesine rağmen yolculara son anda bilgilendirme yapmasından ötürü büyük tepki topladı.

20 ve 24 Temmuz’da, görüşmelerin hala sonuç vermemesinden iki grev daha düzenlendi. 24 uçuş iptal edildi. 25 Temmuz’da ise kabin görevlilerinin de greve katılmasıyla 2 gün boyunca 600’den fazla uçuş iptal edildi. Grevler İsveç ve İspanya gibi ülkeler  arasında da yayılmaya başladı.

3 Ağustos’ta, firmanın Dublin’de 300 kabin görevlisi ve pilotu işten çıkaracağını öğrenen pilotlar 20 uçuşun iptal edildiği bir grev düzenledi.

RyanAir’in Almanya kolunda çalışan pilotlar şirketle gerçekleştirilen “iş koşulları ve maaş iyileştirmesi” görüşmelerinden hala bir sonuç alınamaması sebebiyle İsveç, Belçika, İrlanda ve İspanya’da grev gerçekleştiren meslektaşlarına katılacaklarını duyurdular. Planlanan grev 10 Ağustos gecesi saat 03:00’dan itibaren 24 saat sürecek ve Almanya’da 250 olmak üzere Avrupa çapındaki pek çok RyanAir uçuşu etkilenecek.

Sendikanın yaptığı açıklamaya göre şirket, pilotların maaşlarında artış yapmaya ve yıllık izinleri yeniden düzenlemeye yanaşmıyor. Şirketten kendilerine bir teklifle gelmelerini talep eden sendika sözcüleri, Ryan Air’in henüz somut bir teklifte bulunmadığını belirtti.