SOMA’nın 51’nci Ayında Madenci Aileleri SOMA Anıtı’nda

Soma Katliamı’nın 51. ayında yaşamını yitirenlerin aileleri Soma’daki Madenci Anıtı’nda basın açıklaması yaptı

Soma Katliamı’nın 51. Ayında “301 Madenci Aileleri”, Soma 5 Yol’da bulunan Madenci Anıtı’nın önünde basın açıklaması yaptı. Madenci Aileleri adına konuşma yapan, katliamda yaşamını yitirenlerden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak şunları söyledi:

“Bugün ayın 13’ü ve biz yine buradayız! 13 Mayıs mahşerinden beri her ayın 13’ünde olduğu gibi bugün de buradayız. Bizler 13 Mayıs’ta sadece evlatlarımızı kaybetmekle kalmayıp bu ülkenin adaletini de kaybettiğini gördük. Gördük ki adalet, adalet binalarında sağlanmıyor. Bizler de adalet arayışımıza sokakta devam ediyoruz. Susmuyoruz, unutmuyor ve unutturmuyoruz!”

11 Temmuz 2018 günü gerçekleşen Soma Davası karar duruşmasına verilen cezaların ödül gibi olduğunu söyleyen Çolak, şöyle devam etti:

Geçtiğimiz ay Akhisar Ceza Mahkemesi’nde suçlulara ödül niteliğinde verilen cezalara şahit olduk. 18 ile 22 yıl arasında değişen cezalar kaybettiğimiz canlarımızı düşündüğümüzde her bir Can için 26 gün ediyor. İnsan öldürmenin bu kadar ucuz olduğu ülkemizde, verilen bu kararı kabul etmek demek yeni facialara kapı aralamak, bizim gibi nice ananın, eşin, çocukların gözyaşının nedeni olmak, binlerce işçinin çalınan hayatına sessiz kalmak demektir. Soma Davası için verilen kararı kabul etmiyor, adalet aramaktan vazgeçmiyoruz!”

Adalet arayışlarının bitmediğini vurgulayan Çolak, sözlerini şöyle noktaladı:

“Soma davası biz bitti demeden bitmeyecek. İş güvenliği önlemlerinin alındığı, işçilerinin canının, çıkarılan kömürden daha değerli olduğu bir düzen kurulana dek bizler adaleti haykırmaya devam edeceğiz. Adaleti yerin altından kömürü çıkarır gibi yeryüzüne bizler çıkaracağız. Emeğin ve adaletin ülkesini bizler kuracağız!”

Açıklama sonrası aileler Madenci Anıtı’na karanfil bıraktı.

Kaynak: Sendika.Org