17 Ağustos Depremi’nde Yaptığı Binalarla 195 Kişiyi Katleden Veli Göçer “Mesleğine” Geri Döndü

1999 17 Ağustos’u…

19 yıl önce bugün, şu anda yüz binlerce insan depremin yıkıcılığının ardından hala şok içinde. Kimi yaşadığı için kendini “şanslı” sayıyor, kimi enkazların altında kurtarılmayı bekliyor. Depremin götürdükleri bugün bile hala hissediliyor. 50 bine varan ölüm rakamları, evsiz kalan 100 binlerce kişi…

Kocaeli/ Gölcük merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem can aldı almasına ama depremde bir kişi vardı ki, uzun zaman boyunca “depremden de katil” olarak anılacak; Veli Göçer.

Cebine daha fazla para girsin diye yaptığı binaların inşaatlarında deniz kumu kullanan Veli Göçer’in sitesinde kalan 195 kişi, o gece en çok da Veli Göçer yüzünden yaşamını yitirmişti.

Depremden sonra kaçarken yakalanan Göçer, 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı ve 7,5 yıl sonra 2011’de tahliye edildi. Hapse girmeden önce şirket hisselerini ortağı  Alemdar Coşkun’a devretti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarına göre 2005 yılından 2016’ya kadar şirkette herhangi işlem yapılmadı. Ancak ortaklar Göçer’in 2011’deki tahliyesinden beş yıl sonra şirketin adresini değiştirdi. Şirket 27 Aralık 2017’de ise isim değişikliğine gitti. Bu değişiklik esnasında şirkete yeni bir ortaklık yapısı oluştu. Eski Adı Veli Göçer Arsa Ofisi Kolektif Şirketi Veli Göçer-Can Göçer Ortaklığı olan şirket, sekiz ay önce Veli Göçer Arsa Ofisi Veli Göçer Alemdar Coşkun Kolektif Şirketi adını aldı. Bu yeni yapıda şirketin yarı ortağı Veli Göçer, diğer ortağı ise Alemdar Coşkun oldu.