Polis Polisliğini Yaptı: Kendi Çıkarttığı Kavgaya Polis Çağırdı

Amed’in Yenişehir ilçesinde terzilik yapan Osman Gökalp, dükkanına müşteri olarak gelen polisin ve arkadaşlarının şiddetine maruz kaldı.

Gökalp’in dükkanına 4 tane pantolon bırakan üniformasız polis, paçaların kısaltılmasını istedi. Gökalp ise 45 dakikaya hazır olacağını söyledi. 20 dakika sonra geri dönen polis, 45 dakikada biteceği söylenen pantolonların hala hazır olmamasından dolayı sinirlenerek pantolonları da alarak dükkanı terk etti.

Bir süre sonra dükkana tekrar geri dönen polis bu sefer de pantolonlardan birinin paçasının kayıp olduğunu söyleyerek Gökalp’e “Nasıl esnafsınız?” diyerek laf attı ve hakaret etti. Gerilimin artmasıyla beraber polis, kavgaya adam çağırır gibi yunus polislerini aradı.

Dükkanı adeta basarcasına gelen 4 yunus polis, “Hayırdır birader, cumhurbaşkanına hakaret etmişsin?” ifadeleriyle magandalık taslayarak Gökalp’i ters kelepçeyle karakola ifade vermeye götürdüler.

Gökalp, daha sonra yaşananları şöyle aktardı; Başta gelen kişinin de polis olduğunu anlayınca ‘ikimize de aynı muameleyi gösterin’ dedim. Kalp hastası olduğumu söyledim, ‘Kalbim yüzde 30 çalışıyor’ dedim dinlemediler. Ellerim ters kelepçeden morardı, omzumda ve dizimde yara var. Zorla Yenişehir Karakolu’na götürdüler. 3 buçuk saat baskı altında ifade almaya çalıştılar. Cumhurbaşkanına hakaret olan tutanağa ‘bu saçma sapan bir tunanak’ dedim. İmza vermedim”

Gökalp maruz bırakıldığı işkence ile ilgili İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuruda bulundu.