Polis Ablukası, Saldırı Tehditleri, Yol Kesmeler: Cumartesi Anneleri Engellemelere Rağmen Açıklamalarını Gerçekleştirdi

Geçtiğimiz hafta Cumartesi Anneleri’nin 700’ncü oturmasında Süleyman Soylu’nun emriyle polis saldırısı gerçekleşmiş,çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Saldırıların ardından konuşan Soylu ve AKP ise Cumartesi Anneleri’ne ve mücadelelerine adeta hakaret edercesine eylemlerin yasaklandığını açıklamıştı.

Geçen hafta yapılan saldırılar ve yasaklara rağmen bütün kararlılıklarıyla eylemlerini sürdüreceklerini duyuran anneler, 26 yıl önce muhalif bir maden işçisi olan Mehmet Ertak’ın akıbetini sormak için İnsan Hakları Derneği(İHD) önünde toplanarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşlerine başladı.

Polis ise dün akşamdan beri İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na çıkan bütün ara sokakları abluka altına aldı. Kurduğu barikatlar ve kontrol noktaları boyunca varlığıyla rahatsızlık veren, görünüşünü beğenmediğine GBT yapan polis bununla da yetinmeyip Galatasaray Meydanı’nı da işgal etti.

Polis, yürüyüş başladıktan bir süre sonra Büyükparmakkapı Sokak önünde Cumartesi Anneleri’nin önünü kesti. Önleri polis tarafından kesilen Cumartesi Anneleri, sokak boyunca oturma eylemine başladı.

Oturma eyleminin başlamasıyla beraber polis, Cumartesi Anneleri’ne saldıracağı anonsunu geçti. Polisin tehditlerine rağmen, geçtiğimiz hafta da gözaltına alınan Cumartesi İnsanı ve gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ablası Maside Ocak basın açıklamasını okudu.

“701 Haftadır Solmayan Karanfilimizle Meydandayız”

Okunan basın açıklamasının ardından İHD’ye geri dönüldü. Anneler, dışarda bekleyenlerle selamlaştı ve yakınlarının fotoğraflarını pencereye astı.