Güvenlik Soruşturmasıyla İşten Atılan Türkan Albayrak İşi İçin Gözaltılara Rağmen Direniyor

Güvenlik ve arşiv taraması bahanesiyle işinden atılan onlarca muhalif işçiden biri olan Türkan Albayrak, işi için 2 gündür direniyor ve gözaltına alınıyor.

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Albayrak, “güvenlik taraması” bahanesiyle 15 Ağustos’ta işinden atılmıştı.

Albayrak 3 Eylül günü(dün), Sarıyer Kaymakamlığı önünde her gün 13.00-17.00 arası duracağını duyurarak direnişe başladı. Kaymakamlık önünde yaptığı açıklamadan sonra polis tarafından gitmesi söylenen Albayrak ve dayanışma için gelen 10 kişi gözaltına alındı ve akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bugün de direniş alanına gelen Albayrak oturma eylemine başladıktan bir süre sonra yanında bulunan 2 kişi ile beraber gözaltına alınarak karakola götürüldü.


Albayrak, daha önce de 2 kez çalıştığı yerlerden haksız bir şekilde kovulmuş, yine direnerek işini geri almıştı.Tacize karşı çıktığı için 2004 yılında çalıştığı Türk Telekom’dan atılan Türkan Albayrak, mahkemeyi kazanarak 2005 yılında Paşabahçe Beykoz Devlet Hastanesi’nde işe başladı. Sendikalı olduğu için 2010 yılında tekrar işten atılan Albayrak, Paşabahçe Hastanesi önünde 118 gün çadır kurarak açlık eylemi yaptı ve işini geri kazandı.