Şırnak’ta Tutsaklara ve Yakınlarına Gardiyan Saldırısı

Şırnak Hapishanesi’nde  görüş sırasında iki kadın ziyaretçi ve 3 tutsak, gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı. Görüşe giden Fatma Adanur, gardiyanların bir tutsağınkafasını duvara çarptığını aktardı. HDP’li Hasan Özgüneş ise, hapishane müdür yardımcısının olayı doğruladığını kaydetti.  
Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bugün yapılan açık görüş sırasında tutsaklar ve kendilerini ziyaret eden yakınlarının saldırıya uğradığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; görüş bittikten sonra tutsak yakınlarından bazıları alkış ve zılgıt çekti. Bunun üzerine zafer işareti yapan Ayaz Avşar adlı tutsak, gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı. Durama tepki gösteren tutsak yakınları da gardiyanlar tarafından tartaklandı. Yaşanan olayda iki kadının çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Ayrıca 3 tutsağın daha darp edildiği bilgisine ulaşıldı.
Tutsak Yakınlarından Tepki
Gardiyanlar tarafından darp edilenlerden biri olan tutsak Sabri Adanur’un annesi Fatma Adanur, maruz bırakıldıkları durum hakkında konuştu. Görüş bittikten sonra tutsak yakınlarından bazılarının alkış ve zılgıt çektiğini, bunun üzerine bir tutsağın da zafer işareti yaptığını söyledi. Adanur, devamla şunları anlattı: “Gardiyanlar tutsak kişinin kafasını duvara vurmaya başladı. Bunun üzerine tepki gösterdik. Kızımın kafasını tekmelediler. Başka bir kadın daha darp edildi. Kızım fenalaştı.”
Saldırıya tepki gösteren Adanur, “Bize zulüm ediyorlar. Çocuklarımız üzerindeki baskı son bulsun. Artık yeter. Elbise götürdüğümüzde almıyorlar. Ellerinde bulunan imkanları da alıyorlar.” diye konuştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise, söz konusu saldırıya ilişkin görüştüğü hapishane müdür yardımcısının durumu kabul ettiğini aktardı. Soyadı Tatar olan bir gardiyan tarafından saldırının yapıldığını kaydeden Özgüneş, müdür yardımcısının kendilerine gardiyan hakkında soruşturma başlatacaklarını söylediğini dile getirdi.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı