IWW’den CNT’ye Dayanışma Mesajı

Endüstriyel İşçi Sendikası(Industrial Workers of the World-IWW) Ulusal Emek Konfederasyonu (Confederación Nacional del Trabajo-CNT) üyelerine verilen hapis cezaları için bir dayanışma mesajı yayımladı.

İrlanda’da faaliyet gösteren IWW olarak, 2012 yılında gerçekleşen endüstriyel eylemde İspanya Yargısı tarafından,”düzen bozuculuk” ve “saldırganlık” gibi yalan yanlış suçlamalarla hapis cezası verilen CNT üyeleri ile enternasyonel dayanışmamızı genişletmek istiyoruz.

Hapis cezası verilen Jorge ve Pablo, İspanya’nın Logroño şehrinde, anarko-sendikalist CNT üyesi iki kişidir. 14 Kasım 2012’de gerçekleşen genel grevde, polis eylemcilere ve sendika üyelerine saldırmıştı ve özellikle CNT’lileri hedef alıyordu. Jorge ve Pablo, polis tarafından gerçekleştirilen saldırıya bir bahane olarak öne sürülerek günah keçisi ilan edildiler.

Yaklaşık 6 yıl sonra yargıç her iki yoldaşa da  toplam 5 yıl hapis cezası verdi. Bütün bir duruşma sadece polisin sahte ifadelerinden ve uydurulmuş bir hikayeden ibaretti.

Bu iki sendikalı işçinin hapis cezası alması çok rahatsız edici. İrlanda IWW olarak endüstriyel eyleme katıldıkları için İspanya’da hapse girmekle karşı karşıya olan yoldaşlarımız için herkesi enternasyonal dayanışmaya davet ediyoruz

#NoCaso14n #PabloYJorgeAbsolución #STOPmordazas


Bugün İspanya yerel saatiyle 18:30’da Logroño ve Valladolid şehirlerinde, devlet tarafından tutsak edilen CNT’liler için yürüyüşler gerçekleşti.

“Baskılarınıza karşı, dayanışmamız!…”

MANIFESTACIÓN #NOCASO14N LOGROÑO

¡CONTRA SU REPRESIÓN, NUESTRA RESISTENCIA!

Gepostet von CNT am Samstag, 8. September 2018

Eylemler çeşitli şehirlerde 2 hafta boyunca devam edecek.