İran İdam Ettiği Muhaliflerin Cenazesini Ailelere Vermiyor

İran’ın önceki gün idam ettiği Zanyar Muradî, Luqman Muradî ve Ramîn Hossein Panahi’nin ailelerini arayarak, cenazelerin ailelere teslim edilmeyeceği ve Tahran’da toprağa verileceğini ilettiği belirtildi. 
İran tarafından 8 Eylül’de Kerac’ta bulunan Recaişar zindanında 3 Kürt muhalif tutsak Ramîn Hossein Panahî, Zanyar Muradî ve Luqman Muradî asılarak idam edilmişti. Edinilen bilgilere göre, cenazeler bugün Tahran’da toprağa verilecek
Zanyar’ın ailesinin verdiği bilgilere göre, İran Zanyar ve Luqman Muradî’nin ailelerini arayarak bugün çocuklarını defnedeceklerini ve kendilerini çağırdığını söyledi. Cenazelerin Tahran’da toprağa verileceği belirtildi.
Öte yandan İran, cenazeleri ailelere vermeyeceklerini, yalnızca gömülme işlemleri sırasında kendilerinin de bulunmalarını için haber verdiklerini söyledi.
İran yetkilileri ise, Kürt muhalifler Zanyar Muradî ve Luqman Muradî’nin Beheştî Zehra mezarlığında Tahran’da toprağa verileceğini açıkladı.
Ramîn Hossein Panahî’nin kardeşi Emced de kardeşinin cenazesi hakkında, “Tahran’a gitme imkanımız şu anda yok. Daha başından Ramin’in cenazesini bize vermeyeceklerini söylemişlerdi” dedi.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı