Devletin Cadı Avı Mabel Matiz’e de Uğradı

Devletin cemaatçi bulmak için gerçekleştirdiği cadı avı, Mabel Matiz’e de uğradı. Geçtiğimiz sene bir şarkısına çektiği klip bahane edilerek şikayet edilen sanatçı, savcılığa ifade vermeye çağrıldı.

Cemaat üyesi bulmak için elinden geleni ardına koymayan devlet, toplumda yarattığı paranoya ile herkesi bu cadı avına dahil ediyor.

Mabel Matiz’i, 2017 yılında “Ya Bu İşler Ne” şarkısına çektiği klipte 1 dolarlık banknotları etrafa saçtığı sahne ile cemaate destek olduğunu düşünen bir kişinin şikayet ettiği söyleniyor.

Soruşturma için savcılık tarafından Çağlayan Adliyesi’ne çağrılan sanatçı, verdiği ifadesinde klibin yapımcısı tarafından hazırlandığını ve kurgusunun kendisi tarafından yapılmadığını dile getirdi ve cemaate destek gibi bir amacının olmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi’ne giden Matiz, klibin yapımcısı tarafından hazırlandığını ve kurgusunun kendisi tarafından yapılmadığını söyledi. Matiz, “FETÖ”ye destek gibi bir amacının olmadığını kaydetti.

Soruşturma hala devam ediyor.


Şikayet edilen klibin yayınlandığı 11 Ağustos 2017 tarihinde dolar 3.5 TL’ydi. Dolar, bu haber yayımlanırken 6,50 TL’den işlem görüyor.