#ÜçüncüHavalimanındaOperasyonHazırlığıvar | Direnen İşçilere Baskın Hazırlığı

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için direnen 3.Havalimanı işçileri, bugün jandarmanın biber gazlı saldırısına uğradı ve talepleri şirket patronları tarafından geçiştirilmeye çalışıldı. İşçilerin direnişini kırmaya çalışan patronlar yeni yöntemler denemeye başladı.

“Direnişe devam” çağrısı yapıldıktan kısa bir süre sonra jandarma işçilerin kaldığı koğuşları adeta basarak sendika temsilcisi avına çıkmıştı ve telefonla ulaştığı işçileri taciz etmişti. Gerçekleştirilen tacizler sonrasında jandarma Tugay Komutanı ve Kaymakam şantiyeye gelerek işçilerle görüşme talebinde bulundu. Yapılan görüşmede işçilerin sakinleştirilmesi söylendi. Ancak işçi temsilcisi talepleri karşılanmadan sakinleşmeyeceklerini söyleyerek geri adım atmadı.

Daha sonra şirket patronu kadri Samsunlu da işçilerle konuşma talebinde bulundu. İşçiler ise taleplerini yineledi.

Şimdi de şantiye içerisine takviye TOMA araçları getirildi, jandarma ve polis şantiye içinde yığınak yaptı. Girişlerde işçiler GBT dayatmasına maruz bırakılarak taciz ediliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde polis ve jandarmanın şantiyeye baskın düzenleyebileceği söyleniyor. İşçiler ise operasyon tehditlerine rağmen direnişlerini sürdüreceklerini dile getirdi.