#ÜçüncüHavalimanındaOperasyonVar| Polis Saldırıları ve Sürece Dair Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Üçüncü Havalimanı şantiyesine ve Kadıköy’de gerçekleştirilen eyleme yapılan saldırılara ve sürece dair Dev-Yapı İş ile İnşaat-İş’in çağrısıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Saat 12:00’da başlayan toplantıda Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut şu ana kadarki süreçten bahsetti. İnşaat-İş ile birlikte direnişin en başından beri işçilerle beraber olduklarını söyleyen Karabulut, yaşamsal olan talepleri karşılanmayan işçilerin patronlara karşı başlattığı direnişin polis tarafından sönümlendirilmek istendiğini belirtti.

Patronların, inşaat işçilerinin örgütsüzlüğünden yararlanarak her türlü çalışma hakkından mahrum bıraktığını da sözlerine ekleyen Karabulut, günlerdir süren direnişe rağmen Çalışma Bakanlığının tek kelime etmediğini söyledi. Gözaltındaki İnşaat-İş’li işçilerin polis tarafından ayrı muameleye maruz bırakıldığını ve Kadıköy ile Ankara’da gerçekleşen polis saldırılarına da değinen Karabulut daha sonra sözü, basın metnini okuması için İnşaat-İş Sendikası’ndan Tezcan Acu’ya bıraktı.

 

 

 

DİSK Dev Yapı-İş Sendikası ve İnşaat-İş Sendikası, ağır çalışma koşulları ve artan iş cinayetlerine karşı iş durduran ve yüzlercesi gözaltına alınan 3. Havalimanı işçilerinin direnişi ile ilgili basın açıklaması yapıyor.

Gepostet von SENDİKA – www.sendika.org am Sonntag, 16. September 2018