Sanatçı Ferhat Tunç’a 1 Yıl Hapis Cezası

Sanatçı Ferhat Tunç’a “örgüt propagandası” bahanesiyle açılan davanın karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

2015 ve 2016 yıllarında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar bahane edilerek açılan davada, sanatçıya 1 yıl 11 ay 12 gün ertelemesiz hapis cezası verildi. Tunç, kararı temyiz edecek.

Savcı, bir önceki duruşmada “Zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hapis cezası talebinde bulunmuştu ve bu duruşmada da talebini yineledi.

Savunmasını yapan Tunç, “IŞİD denen barbar örgütün zulmüne maruz kalmış bir halkın acısını dile getirmenin değil, tam aksinin sorgulanması bana daha vicdanlı ve akla yatkın geliyor. Bu saikle de bakınca, böyle bir iddianame için pekâla niyet okuması yapabilirim; sanatçı duyarlılığımı halkın acısına temas ettirmem son derece kötü niyetli olarak ‘terör örgütü propagandası’ sayılıyor”,dedi ve Kobane’ye de dönemin Urfa valisinin izniyle gittiğini dile getirdi.

Savunmanın ardından duruşmaya ara verildi ve aradan sonra Ferhat Tunç’a 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verilip erteleme hükümleri uygulanmadı. İstinat mahkemesine temyiz başvurusunda bulunacak olan Ferhat Tunç, cezası onaylanırsa hapse girecek.