Endonezya’da Can Kaybı Sayısı Bin 234’e Yükseldi

Geçtiğimiz Cuma günü Endonezya’da art arda gerçekleşen depremler ve ardından gelen tsunami ile birlikte büyük bir facia yaşanmış, yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti. Arama kurtarma çalışmalarıyla beraber gelen yeni bilgilere göre, can kaybı sayısı 1234’e yükseldi.

Sulawesi Adası’nı etkisi altına alan deprem ve ardından gelen tsunamide yaşamını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarak katlandı. Gelen yeni bilgilere göre son 4 günün bilançosu: 1234

Toprak kaymaları sebebiyle, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları çok yavaş gerçekleşti ve yüz binlerce insan uzun zaman kurtarılmayı bekledi. 380 bin kişinin yaşadığı Palu şehrinde 2 bin 500’den fazla bina kullanılamaz hale geldi.

Yaşananların ardından binlerce kişi Palu Havalimanı’na akın etti. Yaşanan kargaşalar sebebiyle, yardım taşıyan uçaklar iniş yapmakta zorlandı.

Yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri, havaların sıcak olması sebebiyle, DNA örnekleri alındıktan sonra toplu mezarlara gömülerek hastalıkların yayılması ve kötü koku önleniyor.

Pasifik Ateş Çemberi’nde bulunan Endonezya’da geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında 3 büyük deprem geçirmiş ve büyük bir yıkımla karşılaşmıştı. Merkezi Lombok olan bu depremlerde yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş ve şehir uzun süre yaralarını saramamıştı.


Pasifik Ateş Çemberi

Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi olarak da adlandırılan deprem kuşağında bulunan bir ülke. Dünyada meydana gelen en etkili depremlerin %90’ı bu bölgede yaşanıyor. Kuşakta aynı zamanda 400’den fazla yanardağ da aktif olarak faaliyet göstermekte