İzmir’de Ekonomik Krize Karşı Eylem Düzenlendi

Ekonomik krizin sonuçları olan zamları protesto eden işçiler dün öğle tatilinde iş bırakarak İzmir’de Konak Meydanı’nda eylem yaptı. DİSK’in düzenlediği ve KESK’li işçilerin de katıldığı eyleme, çok sayıda sendika, siyasi parti ve örgütler de katıldı. Eylemde sık sık, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Krizin bedeli patronlara” sloganları atıldı.

Basın açıklamsında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, acil taleplerini şöyle sıraladı:

♦ Enflasyon rakamları ortada, derhal asgari ücret başta olmak üzere bütün ücretler artırılmalıdır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayını beklemeden derhal toplanmalıdır.

♦ Taşeron işçilerinin tümü kadroya geçirilmeli, kadroya geçirilenlerin ücretlerine yapılacak zamlar enflasyona uygun şekilde revize edilmelidir.

♦ Toplu işten çıkarmalar yasaklanmalıdır. Haksız hukuksuz şekilde ihraç edilen kamu çalışanları göreve iade edilmelidir.

♦ En adaletsiz vergi sistemi Türkiye’de bulunuyor. Bu sistem düzeltilmeli; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan bir sistem kurulmalıdır.

♦ Kamu emekçilerine 3600 ek gösterge uygulanmalıdır.

♦ Elektrik, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerine ve kamusal hizmetlere zam yapılmamalı, yapılan zamlar geri alınmalıdır.