Banksy’nin Eseri Satıldıktan Sonra Kendisini İmha Etti

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin ‘Girl with a Balloon’ isimli tablosu açık arttırmada 1.2 milyon Euro’ya satıldığı anda parçalara ayrıldı.

Yıllardır gerçek kimliğini gizleyen Banksy’nin ‘Balonlu Kız’ isimli sanat eseri İngiliz müzayede evi Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkarıldı.

Banksy’nin kanvas üzerine yapılmış tablosu  açık artırma sonucunda 1.2 milyon Euro’ya satıldı. Satışın gerçekleşmesinden hemen sonra, çerçeveye gizlenen kağıt parçalayıcı aktive olarak resmi parçalara ayırmaya başladı.

Çerçevesi de Banksy’e ait olan tablonun, planlı bir şekilde imha edilmesinin arkasında Banksy’nin olduğu neredeyse kesin gibi. “Satışın” ardından Banksy, Instagram hesabından eserinin parçalanma görüntülerini paylaşarak altına “Satıyorum, satıyorum, sattım” yorumu yaptı.

Sotheby’s çalışanları da duruma şaşkın olduklarını dile getirdi ve satışı nasıl tamamlayacaklarını bilemediklerini söyledi. Eser her ne kadar satılmış da olsa, tahribe uğradığı  zaman satış iptal edilebiliyor ve tabloyu alan kişi dahi ne yapmak istediğini bilemediğini açıklamış.

Uzaktan kumandalı bir düzenekle imha edilen tablonunun, yaşanan bu hadise sebebiyle parasal değerinin daha da artacağı söylenmekte.