Namme’yi Tahliye Bile Etmeyen Mahkeme Bir Kadını Yaralayan Erkeği Tahliye Etti

Muğla’da Tuğçe Kaleli adındaki bir kadına bıçakla saldırıp yaralayan Hüseyin Güney ismindeki erkek, yargılandığı davada tahliye edildi.

Bundan 3 ay önce kendisiyle aynı üniversitede okuyan Tuğçe Kaleli’ye kıskançlık bahanesiyle saldırıp bıçakla yaralayan Hüseyin Güney, tutuklu yargılandığı davada, “iyi hal” indiriminden yararlanarak 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı ve cezası kesinleşene kadar “yattığı -3 ay- süre de göz önüne alınarak” tahliye edildi.

Tuğçe Kaleli, kendisine saldıran eski erkek arkadaşı yüzünden dalağını kaybetmiş ve iki ameliyat geçirmişti.

Aynı Mahkeme Yaşamını Savunan Namme’ye Tahliye Bile Vermedi

Evliliği boyunca kendisine cinsel ve fiziksel işkence uygulayan eski eşinin elinden, yine kendisine zarar vermeye çalıştığı sırada bıçaklayarak kurtulan Namme Öztürk’e ise, geçtiğimiz hafta 25 Temmuz 2016’dan beri tutsak olarak yargılandığı davada  hapis cezası verilmişti.

Namme’nin müebbet ile yargılandığı ve savcının meşru müdafaa diyerek beraat talep ettiği davanın hakimi, Namme’nin yaşamını savunmasının altını boşaltmak istercesine, iyi hal indirimiyle Namme’ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Tuğçe Kaleli’yi yaralayan erkeğin yattığı 3 ay süreyi göz önüne alan aynı mahkeme, beraat vermemesi bir yana, Namme’nin tutsak olduğu yaklaşık 2,5 yılı görmezden gelerek tahliye kararı bile çıkarmadı.


Kadın Katillerini Serbest Bırakan Devlet, Namme’ye 12 Yıl Hapis Verdi