Artık Otobüslerde İkram Olmayacak, Şehir İçi Servisler de Ücretli Olacak!

Devam etmekte olan olan ekonomik kriz gün geçtikçe etkisini farklı alanlarda  gösteriyor. Son olarak artan akaryakıt fiyatları ile otoban ve köprülere yapılan zamlardan sonra zora düşen otobüs firmaları önce bilet fiyatlarına zam yaparken şimdi de çeşitli hizmetlerde kısıntıya gitmeye başladı.

Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı. Bazı otobüs firmaları kısa mesafede ikram vermeyi durdurdu. Ayrıca Bayrampaşa Otogarı’ndaki şehir içi servisleri de kaldırılıyor. Ortak servis planı yaptık aynı Havaş gibi ücretli olacak” dedi.

Uçak Daha Çok Tercih Ediliyor

Özellikle uzun mesafe yolculuklarda otobüsten ziyade uçağın tercih edildiğini belirten Yıldırım: “Çok sayıda firma zor durumda. İster istemez bazı firmalar kendilerince tedbir alamaya çalışıyor. Artık uzun mesafe yolcu taşımacılığı kalmadı, insanlar hep uçağı tercih ediyor.”

Akaryakıt ve Yol Ücretleri

Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ise akaryakıt ve köprü ücretlerinden yakınarak şöyle dedi: “İstanbul’dan çıkış ücretleri çok fazla arttı. Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor. Dolayısıyla ekonomik tedbir almaya başladılar”