İngiltere’de Bir Okul, Öğrencilerin Teneffüslerde Konuşmasını Bile Yasakladı

İngiltere’nin Birmingham şehrinde bulunan bir ortaokulda, 5 Kasım’dan itibaren teneffüslerde konuşan ya da ses çıkartan öğrencilerin öğretmenler tarafından 20 dakika boyunca cezai olarak alı konulacağı duyuruldu.

Birmingham Ninestiles Ortaokulu’nun yöneticisi olan Alex Hughes ve Andrea Stephens adındaki iki öğretmen, ailelere gönderdikleri mektuplarda, 5 Kasım tarihinden itibaren restoran, yemek alanı ve sosyalleşme merkezi olarak adlandırılan yerler dışında birbiriyle konuşan ya da herhangi bir şekilde ses çıkartan öğrencilerin nöbetçi öğretmenler tarafından cezalandırılacağını belirtti.Söz konusu cezalar 20 dakikalık zorla alıkoymadan başlayıp “hata” tekrarlandığı takdirde daha ağır yaptırımlarla devam ediyor.

Yasak, son ders zilinden okul kapısından çıkarken geçen zamanı da kapsayacak. Yani okul bitince neşeli bir şekilde okuldan çıkmak da YASAK.

Söz konusu yasakları başlatan iki öğretmen.

Aileler, bu iki öğretmenin yapmaya çalıştığının okulu bir toplama kampına çevirmek olduğunu ve çocuklarının ciddi bir yabancılaşma yaşayacağını söyledi. Öğretmenlerin böyle bir yasak uygulama bahanesi ise öğrencilerin sakin ve öğrenmeye hazır bireyler olarak yetiştirilmek istenmesi.



Bir “birey” olarak yetiştirileceği söylenen çocukların, aslında cezalarla baskı altında tutulmaya çalışıldığı ve birey olma durumlarını yitirecekleri apaçık ortada. Sadece yemek yenilen, yani okulun kasasına para giren noktalarda öğrencilerin serbest bırakılması ise öğrencileri daha fazla tüketip müdürlerin cebini doldurmaları için manipüle eden bir illüzyondan ibaret.