Sise Bingöl Bugün Tahliye Oluyor

ATK’nin “cezaevinde kalabilir” diye rapor verdiği 85 yaşındakiSise Bingöl, akşam saatlerinde tahliye edilecek.

Adli Tıp Kurumu’nun “cezaevinde kalabilir” raporu verdiği ağır hasta Sise Bingöl, hastalığı sebebiyle değil ancak kendisine verilen cezanın infazını yattığı için tahliye edilecek.

rapor verdiği 85 yaşındaki Sîsê Bingöl’ün, infazı tamamladığı için bugün akşam saatlerinde Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevinden tahliye edileceği belirtildi. “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis verilen Bingöl’ün, şartlı tahliyeyle önce Karataş Açık Hapishanesi’ne nakledileceği ardından da serbest bırakılacağını ifade eden avukatı Gülşen Özbek, Bingöl’ün bugün akşam saatlerinde serbest bırakılacağını kaydetti.

Sîsê Bingöl, Muş’un Varto ilçesine bağlı Badan köyüne Nisan 2016’da yapılan bir baskında 3 kişi ile birlikte “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Hapishanesi’ne konmuştu. Haziran 2016’da yapılan ilk duruşmada hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak Nisan 2017’de devam eden davada Bingöl’e ‘”örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis verildi.