Sri Lanka’da Paskalya Katliamı: Patlama Sayısı 8’e Çıktı

Sri Lanka’da düzenlenen Paskalya etkinlikleri sırasında farklı saatlerde 3 kilise ve 3 otel bombalı saldırıya uğramıştı ve çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıların etkisi hala sürerken, öğleden sonra iki saldırı haberi daha geldi.

Bugün Sri Lanka’da yapılan Paskalya ayinleri sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda, gelen bilgilere göre en az 140 kişi iyaşamını yitirdi 500’den fazla kişi yaralandı.

 

Colombo şehrinde bir kilisede yaşanan patlamanın ardından yarım saat içerisinde 5 patlama daha gerçekleşti.

Patlamaların ardından çok sayıda sağlık ekibi büyük çoğunluğu ağır yaralı olan insanı tedavi etmeye başladı ve yakınlarını arayanlar hastane önlerinde sıra olmaya başladı.Olay yerinden ve hastanelerden gelecek bilgilere göre can kaybı sayısının katlanarak artması kaçınılmaz görünüyor.

Ülkede bulunan bütün meydanlar ve kiliseler ise ordu tarafından kontrol altına alındı. Dışişleri Bakanlığı, saldırılardan en az ikisinin intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.


Yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ilk 6 saldırıdan sonra, öğlen saatlerinde 2 farklı saldırı daha gerçekleşti.

Yedinci saldırı Colombo’da bulunan bir hayvanat bahçesinin önündeki bir otelde gerçekleşti ve ardından bir toplu konut sitesinde son patlama gerçekleşti. Yeni saldırılara dair henüz net bir bilgi yok, en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği söyleniyor.

Yeni saldırıların ardıdan Savunma Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini açıkladı. Ülkedeki sosyal medya hizmetlerine ise kısıtlama getirildi.