Belediyenin İşe Alma Sözünü Tutmadığı Genç İntihar Etti

Antep’te işsiz olduğu olduğu öğrenilen Eyüp Dal isimli genç, AKP tarafından yönetilen Şahinbey Belediyesi’nin binası önünde üzerine benzin dökerek intihar etti.  Vücudundaki ağır derecede yanıklar oluşan Eyüp Dal, kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Eyüp Dal’a “eski hükümlü” kadrosundan belediye tarafından işe alma sözü verildiği, ancak bu sözün tutulmadığı öğrenildi.

Yerel yayın yapan Hakimiyet Gazetesi’nden Bülent Öner’in haberine göre, oğlu Eyüp Dal’ın AKP’li Şahinbey Belediyesi bahçesinde kendisini yakarak yaşamını yitirmesi ile acıların en büyüğünü yaşadıklarını anlatan anne Türkan Dal, ilçe belediyesinden bir tek kişinin bile kendilerine başsağlığı dilemediğini belirtti. Anne Türkan Dal şunları söyledi:

“… İş-Kur üzerinden oğlumu Şahinbey Belediyesine yönlendirmişler. Şahinbey Belediyesinin hükümlü kadrosunda oğlumun işe başlayabileceği dile getirilmiş. Belediye görevlileri oğlumu önce umutlandırarak işe başlayabileceğini söylemişler. Daha sonra ise oğlumun işe alınmayacağı anlatılmış. Bunun üzerine oğlum belediyenin önünde kendisini yaktı. Biz oğlumun iyileşmesi için 4 gün yoğun bakım ünitesinin önünde bekledik. Fakat oğlum uyanmadı. Yüreğimiz yanıyor.”