9 Yıllık Cinsel İşkencenin Bedeli 4 Ay Tutukluluk

 

Nisan ayında 26 yaşındayken intihar eden Emre Y.’ye 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel işkence ettiği belirtilen Vedat Tarhan, ilk duruşmada tahliye edildi. Vedat Tarhan, sadece 4 ay tutuklu kalmış oldu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ahmet Emre Y., geçen nisan ayında 15’inci kattaki evinden atlayarak intihar etmişti. Emre Y.’nin ablası Nur Aslı Kaynar’ın aktarımına göre; Ahmet Emre Y., ilk olarak 9 yaşındayken akrabası Vedat Tarhan’ın cinsel işkencesine maruz kaldı ve bu cinsel işkence, dokuz yıl boyunca sürdü. Vedat Tarhan ise 4 ay tutuklu kalmasının ardından geçen hafta tahliye edildi.

9 yaşından itibaren 9 yıl boyunca cinsel işkenceye uğradığı iddia edilen Ahmet Emre Y. askerde arkadaşlarının ‘el şakası’ yapması sonucu sinir krizi geçirmiş ve cinsel işkence böyle açığa çıkmıştı. Ailenin yaşananları öğrenmesiyle birlikte Emre Y., suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, 50 gün boyunca işlem yapmadı ve Emre Y. 29 Nisan’da intihar etti. Vedat Tarhan, Ahmet Emre Y.’nin intiharından iki gün sonra gözaltına alındı. Daha sonra da tutuklanmasına rağmen geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı.