“Direniş ve Dayanışmanın Mahallesi Exarchia Kazanacak!” – Devrimci Anarşist Faaliyet

Katil Yunanistan Devleti’nin yeni hükümeti, anarşistlere ve ezilenlere karşı saldırılarını sürdürüyor. Daha önce Alexis’in katili polisini salarak anarşistlere karşı saldırı noktasında ilk adımı atan hükümet; Atina’da anarşistlerce inşa edilen, direnişin ve dayanışmanın mahallesi olan Exarchia ‘da bugün sabaha karşı kolluklarıyla işgal evlerine saldırdı.

2019’da gerçekleşen Yunanistan Genel Seçimleri sonucunda seçilen Yeni Demokrasi Partisi (Néa Dimokratía) lideri Kiriakos Miçotakis, “seçim vaadi” olarak Exarchia ’nın anarşistlerden temizlenip devlet ve kapitalizm dostu bir mahalle haline getirilmesi için çalışma yapacaklarını açıkça belirtmiş, anarşistleri tehdit etmişti. Bu sabah saat 06.00 sıralarında, Exarchia ‘daki binlerce anarşist ve göçmenin yaşadığı işgal evlerinden 4’ü polisler tarafından boşaltıldı. Anarşistlerin ve ezilenlerin dayanışma ve direniş alanlarına yönelik bu saldırı sonrasında, yüzlerce anarşist ve göçmen gözaltına alındı ve toplama kamplarına gönderildi.

Exarchia ‘da devletin, isyan ve dayanışma kültürüne yönelik saldırıları her geçen gün artan bir şekilde devam ederken; ezilenlerin yaşam alanları devlet ve onun kollukları tarafından yok edilmeye çalışılırken; Devrimci Anarşist Faaliyet olarak Yunanistan’da ezilenlerin özörgütlenme ve politik faaliyetlerinin yoğunlaştığı mahallede yoldaşlarımızın mücadelesini ve direnişini selamlıyoruz. Faşitlere geri adım attıracak ve kaybettirecek olan ezilenlerin dayanışması ve direnişidir.

Yaşasın Anarşizm! Yaşasın Devrim!


“Exarchia, the Neighborhood of Resistance and Solidarity, Will Win” – Revolutionary Anarchist Action