Maltepe Belediyesi, Temizlik İşçilerinin Direnişini Kırmaya Çalışıyor

 

CHP’li Maltepe Belediyesi, temizlik işçilerinin iş bırakmaya eylemini kırmak için her yolu deniyor. Dün ve bugün işçilere baskı yaparak onları çalışmaya zorlayan Maltepe Belediyesi, bu sefer de işçiler iş bıraktığı için Maltepe pazar alanları temizliklerini CHP gençlik kollarına yaptırıyor.

Hiçbir eğitim verilmeden bugün yevmiyeli işçilerle iş bırakan işçilere zimmetli olan araçları kullandırtan Maltepe Belediyesi, çalıştırdığı işçileri iş güvenliği kurallarına aykırı olarak çalıştırıyor. Temizlik işlerinde çalıştırılan işçilere sadece ince bir mont verilirken Maltepe Belediyesi’ne ait herhangi ibaresinin olmaması da dikkat çekti.

Maltepe Belediyesi’nde dün, işlerine geri dönmek için direnişte olan Ataşehir Belediyesi işçilerinin basın açıklamasına dayanışma amacıyla katılmak isteyen belediye çalışanı 3 işçi işten atılmıştı. Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemine geçen işçilere ise dün gece polis saldırdı. Biber gazlı polis saldırısında 3 işçi gözaltına alınmıştı.