İş Cinayetinin Ardından 300 Havalimanı İşçisi İş Bıraktı

İnşaatının başladığı günden bu yana sebep olduğu ekolojik yıkımın yanısıra iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarıyla gündemden düşmeyen İstanbul Havalimanı’nda çalışan yaklaşık 300 işçi, iş bırakma eylemi yaparak dün yaşanan iş cinayetine tepki gösterdi. Bu sabah işe çıkmayarak yemekhanede beklemeye başlayan işçiler, 4 Kasım Pazartesi gününe kadar gerekli önlemler alınmazsa iş başı yapmayacaklarını söyledi.

*İstanbul Havalimanı’nda DHL kargo firmasının alt yüklenici firması Berko İnşaat’ta havalandırmacı olarak çalışan 18 yaşındaki Mehmet Aydın, 31 Ekim’de asansörün şaft boşluğuna düşerek yaşamını yitirmişti. İş cinayetinin ardından taşeron firma sorumlularına kamu davası açıldı. Ancak bu kişiler denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.

Şantiyede fazla mesai ile çalıştıklarını, yürüyüş yollarında aydınlatma ve ışık olmadığını ve cep telefonu ışığı ile yürümek zorunda kaldıklarını belirten işçiler, şantiyede iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını; yürüyüş yolundaki karanlıkta asansör boşluğunun kapatılmadığını, sabitlenmediğini ifade ederek, Mehmet Aydın’ın akşam mesaisinden çıkarken merdiven kapısı zannedip asansör boşluğundaki kapıyı açarak şaft boşluğuna düştüğünü düşündüklerini söyledi.