İnce’den Açıklama, CHP Karıştı: “Bu Yüzde Yüz Genel Merkez Kaynaklı Bir Komplodur”

Gazeteci Candaş Tolga Işık ile Saray’da Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları hakkında konuşan Muharrem İnce “Bu yüzde 100 genel merkez kaynaklı bir komplodur. Parti zor duruma düşmüştür, bunun sebebi de parti yönetimindeki bir gruptur. 24 Haziran gecesi bana atılan iftiraların sahipleriyle ‘Saray’a gitti’ iftirasını atanlar aynı kişilerdir. Bu durumdan fayda çıkarmak değildir, planlı bir harekettir, prodüksiyondur. Bir gazetecinin yalan haberinden de ibaret değildir. Şu saatten sonra haberin kaynağı kimdi kim değildi kısmının bir önemi yoktur. Orayı geçtik. Yapılacak bir tane iş var. Söz sırası Sayın Genel Başkan’dadır. Sayın Genel Başkan konuşmalıdır. Gerçekten doğruladı mı bunu doğrulamadı mı? Bunu açıklamak zorundadır.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalrda bulunan bir diğer gazeteci Merdan Yanardağ, Beştepe’ye gidip Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğü iddia edilen Muharrem İnce’nin “Bu kumpas CHP’ye ve benden çok Kılıçdaroğlu’na kuruldu, bunu ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte bozarız” dediğini aktardı. Yanardağ, partide disiplin soruşturması da isteyeceğini de belirten İnce’nin “Bu kumpası ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte bozarız” dediğini belirtti.

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kobuyla ilgili “CHP örgütlerine yönelik ciddi kumpaslar var. CHP’yi nasıl geriletiriz diye kumpaslar kuruluyor. Buna asla izin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı.