Rant İstanbul’dan Son Gelişmeler

-Recep Tayyip Erdoğan ile, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu arasında Kanal İstanbul tartışması sürüyor. Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda “İBB Belediye Başkanlığını nasıl olduysa aldılar ama İstanbul seçimlerini AKP kazandı. Şimdi çıkmış kanal gereksiz diyor. Bunun kararını vermek sana düşmez.” ifadesini kullandı. Bu açıklama bize AKP’li Ali İhsan Yavuz’un “Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şeyler oldu” sözlerini hatırlattı.

-İBB Başkanı İmamoğlu ise üzüntüsünü belirterek “Çok üzüntü verici. Biz, bunlarla açıkçası kendimizi meşgul etmiyoruz. Yani bugün seçim olsa şu yarattıkları travmayla değil 800 bin fark, 1 milyon 600 bin fark olurdu. ” diye konuştu.

-Kanal İstanbul Projesi’nin konuşulmaya başlamasının ardından ortaya çıkan; 2011 yılından bu yana yaşanan 30 milyon metrekarelik tapu hareketi ve Arap şirketlerin bölgeye ilgilisine yönelik açıklamalar gündeme oturmuş ve yankı bulmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Hiçbir tapu hareketi olmamıştır” şeklinde iddialı çıkışı üzerine ise İmamoğlu şöyle konuştu: “3 firma arasında en fazla yatırım yapan firmanın Arap firması olması bir detaydır. Bütün konuların önüne bunun konması, bu sürece ihanet olur. Diğeri daha önemli. Sayın Cumhurbaşkanı davet ederse, tek tek anlatırız. Orada tek tek hangi tapular kimler tarafından alınmış sıralarız. Sürpriz isimler çıkar mı bilmem. Tanıdıkları çıkar mı bilmem. Ama benim için bir detay. Benim için şehrin geleceği. Suyu, havası bu şehrin düzeninin altüst olmaması. Yani o bakımdan bu biraz magazin olur. Kimin tapusu var vs. bu konular beni çok ilgilendirmiyor.”