İşkenceci Patron Serbest Bırakıldı

Konya’da vida numarasını unuttuğu için 15 yaşındaki çocuk işçiyi vinçle tavana asan patron, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Aynı iş yerinde çalışan 17 yaşındaki kardeşi de bir malzemeyi hatalı büktüğü gerekçesiyle patron tarafından dövülmüş olayın ardından darp raporu alarak M.C hakkında şikayetçi olmuştu.

17 yaşındaki H.A.Y’nin şikayeti üzerine M.C hakkında soruşturma başlatılmasının ardından aile, E.A.Y’ye yapılan işkence için de suç duyurusunda bulundu. İşkence anına ait fotoğrafların da delil olarak sunulmasıyla beraber savcılık M.C ve iş yeri sahibi kardeşi hakkında gözaltı kararı verdi. Adliyeye sevk edilen patron ve kardeşi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak mahkeme işkenceci patronu ve kardeşini adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

İşkenceye uğrayan 15 yaşındaki çocuk işçi, 15 dakika boyunca tavanda asılı kaldığını, patronun daha öncesinde de makine temizlerken üstüne kimyasal su sıktığını, kardeşine de tekme ve tokatla saldırıp gözünü morarttıklarını söyledi.