Nurcan Arslan Davasında Katilin “Bipolarım” Savunması

Nurcan Arslan, 2016 yılında Abdullah Melih Barış isimli erkek tarafından arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle 11 kez kurşunlanarak katledilmişti.

Nurcan Arslan’ın ailesinin katile uygulanan “iyi hal indirimini” kabul etmeyerek karara itiraz etmesinin ardından, yerel mahkeme verilen kararı bozdu ve Nurcan Arslan’ı öldüren Abdullah Melih Barış’ın yeniden yargılanmasına başlandı. Dün hava muhalefeti nedeniyle ertelenen dava bugün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde Arslan’ın ailesi ve arkadaşları açıklama yaptı, adalet talebini yineledi. Açıklama yapan abla Gülcan Arslan, kadın örgütlerinin desteği ile katil olan Barış’a müebbet hapis cezası verildiğini ancak Yargıtay’ın “yeterli delil yok” diyerek yerel mahkemenin kararını bozduğunun altını çizdi: “Nurcan için erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Ve bu davanın emsal olmasını istiyoruz.”

Bipolarım, Tahliyemi Talep Ediyorum”

Katil Barış “Önceki olaylardan dolayı çok pişman olduğumu belirtmek isterim. Bozma ilamına uyulmasını talep ederim. Daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Benim ruhsatlı silahım hiçbir zaman olmadı. Bahse konu silahı getirme sebebim de evde bulunan çocukların silahı bulup kendine zarar vermemesiydi. Benim teyzemin oğlu 2014’te rahmetli olmuştu, silah da hastanede üzerinden çıktı. Silahı oradan ben hastaneden aldım. Daha doğrusu ben ruhsatsız silah olduğunu bildiğim için arabasından silahını aldım. Bu silah 2014 yılından beri bendedir. Ben geri dönüşümü de ayarlayarak geldim, kimseye zarar verme kastı ile gelmediğim buradan bellidir. Adli Tıp Kurumu bana ‘Sağlamdır raporu’ verse de benim 15 yıldır bipolar bozukluğum var. Lehime yasaların uygulanmasını,tahliyemi istiyorum.” dedi.

Müşteki avukatları sanığın Tokat’tan İstanbul’a kadar ruhsatsız silah taşıdığını bu sebeple de tasarlayarak cinayeti işlediğini, mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası kararında direnmesi gerektiğini belirterek, katilin tutukluluk halinin devamını talep etti. Katilin avukatı ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, mahkemeye yazılı savunma yapacağını bildirdi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek tanıkların tekrar dinlenmesi için duruşmayı erteledi.  Bir sonraki duruşma 17 Nisan’a ertelendi.