Mahkemeden Faşist Saldırıya Ödül

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 4 silahlı faşistin, devrimci öğrencilere yönelik üniversite kantininde gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin mahkeme sonuçlandı.

Mahkeme faşist saldırgan İsa Kök’e haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak yaralama suçundan 2 yıl 10 ay 48 gün hapis “cezası” verdi. Gazi Üniversitesi’nden gelen Mehmet Ali Gelebek ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Emrehan Bayramusta’ya iki kez 1 yıl 11 ay 22’şer gün hapis cezası verilirken, diğer saldırgan ceza almadı. 3 saldırganın da cezaları ertelendi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kantininde gerçekleştirilen saldırının görüntüleri de ortaya çıktı. Elleri silahlı faşist çeteler, Hukuk Fakültesi kantinine kadar girip, o sırada orada oturmakta olan devrimci öğrenciler Ali Can Süt ve Hakan Cin’e saldırıyor. Satır ve palalara karşı devrimciler kendilerini savunurken Ali Can Süt kolundan ve belinden, Hakan Cin başından satırla yaralanmasına rağmen direnmeye devam ediyorlar. 4 kişi, ellerinde hiçbir şey bulunmayan devrimcilerle baş edemeyen saldırganlar en son silah çekerek kantinden kaçıyorlar.

Saldırı sonucunda hastaneye kaldırılan öğrencilerden Hakan Cin’in başına 20 dikiş, Ali Can Süt’ün eline ve sırtına 15 dikiş atıldı.

Öğrencilerin avukatları Nilay Nayman ve Hülya Yıldırım, saldırganlar hakkındaki davanın “adam öldürmeye teşebbüs”, “eğitim ve öğrenimin engellenmesi”, “nefret ve ayrımcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından açılmasını istedi. Ancak savcılık, olayı sadece yaralama olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın ulaştığı görüntüler:

Saldırganlardan İsa Kök, şu sıralar avukatlık stajı yapıyor. Stajını tamamladıktan sonra avukatlık yapabilecek. Saldırıya uğrayan öğrencilerden Ali Can Süt ise “kampüste Ehlen dergisi satıp parasını Kandil’e yolladığı” iddiası ile ceza aldı ve Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş olmasına rağmen avukat olması engellendi.

İsa Kök
Mehmet Ali Gelebek
Emrehan Bayramusta