ABD: Acil İniş Yapan Yolcu Uçağı Yakıtını Boşalttı 60 Kişi Yaralandı

ABD Los Angeles Havalimanı’ndan kalkış yapan Boeing 772 yolcu uçağı, teknik bir arıza sebebiyle acil inişe geçtiği esnada ağırlığını azaltmak amacıyla yakıtını boşalttı, Uçak yakıtı, bölgede bulunan 5 ilkokula saçıldı.

14 Ocak Salı günü havalanan,Delta Airlines’a ait DAL89 sefer sayılı Boeing 772 yolcu uçağı, havalandıktan bir süre sonra teknik bir arıza sebebiyle havalimanına acil iniş gerçekleştirmek zorunda kaldı. İnişi gerçekleştirebilmek için uçağın ağırlığını düşürmek zorunda olan pilot, uçağın yakıtını boşalttı.

Uçak, o esnada şehrin okullarının bulunduğu bir bölgeden geçtiği için boşalan yakıt 6 farklı ilkokula ve onların oyun alanlarına saçıldı.

Çocukların ciltlerinde tahriş meydana gelmesinin ardından bölgeye 70 itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olaydan, yarısı çocuk ,en az 60 kişinin etkilendiği söylenirken ciddi bir yaralanmanın olmadığı kaydedildi.

Federal Havacılık Kuruu, yakıt boşaltımının acil iniş gerçekleştirmek için zorunlu olduğunu, ancak daha önceden belirlenmiş ve yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde yapılabileceğini açıkladı.Bununla birlikte, eğer şartlar buna müsait değilse uçak bu kuraldan muaf tutuluyor.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.